De week van Samen Opleiden | 31 mei t/m 3 juni 2021

Het thema van De week van Samen Opleiden is ‘Samen Opleiden in een veranderende omgeving’. Als wij iets met stelligheid kunnen constateren, is dat de omgeving van het Samen Opleiden verandert. Ontwikkelingen over versnelling en versterking van de flexibilisering binnen de lerarenopleiding, veranderingen binnen de arbeidsmarkt en de discussie over de bredere opdracht van de partnerschappen Samen Opleiden hebben een direct effect op het werkveld.

Het is vanaf nu mogelijk om je aan te melden voor de sessies tijdens De week van Samen Opleiden. Maak een keuze uit de vele interessante lezingen, webinars en andere sessies. Want ook al is het dit jaar digitaal, het draait om ontmoeten en kennisdelen! In dit programmaboek leest u over de vele sessies waar u aan kunt deelnemen en via dit formulier kunt u zich direct aanmelden. Let op: aanmelden kan tot 26 mei!

Programma

U kiest tijdens De week van Samen Opleiden iedere dag uit een mooi pallet van sessies en webinars. Voor de webinars hebben wij bijzondere sprekers weten te strikken. Nora Harrachi, mbo-docent, gaat in op de kansen die zij ziet om diversiteit en de veranderende omgeving een plek te geven binnen Samen Opleiden. Speciaal voor de schoolleiders verzorgt Bart Schipmölder, directeur-bestuurder van NSO-CNA, een webinar over leiderschap en het sturen van samenwerken binnen Samen Opleiden. Miranda Timmermans en Chris Kroeze enthousiasmeren tijdens hun webinar driehoeken, bestaande uit student, schoolopleider, instituutsopleider, om aan de slag te gaan met het ontwerpen van een samenhangend curriculum.

Programma congresdag

Op woensdag 2 juni, de congresdag, hebben we een uitgebreid programma met mooie lezingen die u via de livestream kunt volgen vanuit Theater Gooiland. Edith Hooge, voorzitter van de Onderwijsraad en hoogleraar onderwijsbestuur, verzorgt de keynote. Mario Kieft (OU) deelt zijn expertise over organisatieverandering en -ontwikkeling en de dag wordt afgesloten met de mooie woorden van Sjef Drummen, onderwijskunstenaar en 40 jaar verbonden geweest aan het onderwijs.

 

Praktische informatie

Wanneer: 31 mei t/m 3 juni 2021
Waar: Digitaal
Voor wie: Lerarenopleiders, coördinatoren, projectleiders, bestuurders, schoolleiders, teamleiders, schoolopleiders en werkplekbegeleiders.
Programmaboek: Klik hier
Kosten: Er zijn geen kosten aan dit event verbonden
AanmeldenKlik hier voor het aanmeldformulier. Let op: de inschrijving sluit op woensdag 26 mei!

 

Voor meer informatie neem een kijkje op de site van het Platform Samen Opleiden en Professionaliseren.