29 mei – 15.00-16.00 – Deventer/online: De invloed van sociale media op jongeren

De gemiddelde jongere zit inmiddels bijna 5 uur per dag op zijn smartphone, waarvan een groot deel op sociale media. Wat doet dat met iemand? Wat betekent het als je – als eerste generatie ooit – van meet af aan een publiek leven leidt? Pertinent aanwezig bent op het internet, waar iedereen die je kent – of in elk geval iedereen die je volgt – je kan zien? En, wat moeten wij daar in het onderwijs mee? Moeten we leerlingen leren omgaan met hun telefoons of moeten we ze er juist tegen beschermen?


We nodigen je uit voor de vierde inspiratiesessie ‘Onderwijs en Technologie’. Op 29 mei is Kelli van der Waals te gast. Als journalist houdt zij zich bezig met het leven in het digitale tijdperk. Ze volgde enkele jaren tientallen jongeren om te onderzoeken wat het effect is van hun smartphone op hun concentratievermogen, hun sociale leven en de fysieke en mentale gezondheid.

Kelli van der Waals schreef onder meer het boek ‘Picture Perfect’ (lees hier de eerste hoofdstukken), waarin ze een snapshot biedt van het leven van tieners en hun smartphones. Ze schrijft voor Vrij Nederland en de Volkskrant over de plek van technologie in ons leven en heeft ze een wekelijkse column in Trouw. Haar mening is duidelijk, maar niet zonder reden (voor de NRC abonnees, lees bijvoorbeeld haar artikel ‘Je kind verstandig leren omgaan met die smartphone: wees strenger.‘.).

Geïnteresseerd? Aanmelden kan hier

📅 29 mei
⏰ 15:00-16:00
📍 Hoofdlocatie Saxion Deventer
💻 óf neem online deel;
Deelname is gratis.

Kelli spreekt op de hoofdlocatie van Saxion Deventer. Fysieke aanwezigheid geef je hier door.
Met hartelijke groet,

Lectoraat Vernieuwend Onderwijs