Dagen
Uren
Minuten

Download de presentaties hier!

HET CONGRES

Op donderdag 18 april 2024 ontmoeten professionals in het onderwijs elkaar in het
Wilminktheater in Enschede bij het congres ‘Onderwijs en Opleiden in een veranderende
context’. Het Kennisnetwerk Lerende Leraren en Durf in het onderwijs zetten tijdens
dit congres de toekomst van onderwijs en opleiden in de schijnwerpers. Samen onderzoeken we hoe wij relevante thema’s uit het onderwijs – van inclusief onderwijs tot technologische integratie – vormgeven in deze snel veranderende context. We verkennen de dynamische wereld van Generatie Z & Alpha én duiken in de nieuwe conceptkerndoelen van het SLO. Kortom, een onderwijscongres om niet te missen!

INSPIRERENDE KEYNOTES

Daniëlle Schreurs van FutureMap neemt ons tijdens haar keynote mee in de boeiende belevingswereld van Generatie Z, onze studenten, en geeft een inkijk in wat hen inspireert en motiveert. Bovendien kijken we ook nog wat verder vooruit, want Generatie
Alpha bevindt zich nu al in de (basis)scholen. Wat hebben zij nodig om tot bloei te komen in een wereld die razendsnel verandert? Anton Bakker, curriculumontwikkelaar bij het SLO en specialist wereldoriënterend onderwijs op de basisschool, gaat tijdens zijn keynote in op de samenhang tussen leergebieden en vakoverstijgende vaardigheden.

PRAKTISCHE INFO

EEN RIJK PROGRAMMA MET SESSIES, GESPREKSTAFELS EN ONDERWIJSMARKT

Dit onderwijscongres draait om het opdoen van kennis, ontmoeting en uitwisseling. Tijdens dit veelzijdige event verrijk je je eigen en andermans onderwijspraktijk door deel te nemen aan  interactieve sessies. Je ontvangt praktische tools om direct toe te passen in jouw onderwijsomgeving. Verken de grenzen van het onderwijs met de gloednieuwe conceptkerndoelen van SLO en ontdek hoe deze doelen de basis vormen voor een modern, inclusief en relevant curriculum dat klaar is voor de eisen van de 21e eeuw. Leer tijdens de gesprekstafels van andermans ervaringen en struin tijdens de lunch langs de stands waar een schat aan kennis op je wacht. Op 18 april 2024 creëren we samen een onderwijscontext die klaar is voor de uitdagingen van morgen!