Aankondiging Praktijkboek Bèta en technologie in burgerschapsonderwijs

‘Moet de snackbar in het dorp subsidie krijgen om insectenburgers te promoten?’ ‘Als we in Nederland van het gas af moeten, kunnen we dan beter zonneboilers of warmtepompen gebruiken?’ 

Met dit soort maatschappelijk-technologische vraagstukken krijgen we in de toekomst steeds meer te maken. Door leerlingen toe te rusten met de juiste kennis, vaardigheden en houdingen ten opzichte van maatschappelijk-technologische vraagstukken bereiden we ze voor op die toekomst. Met Bèta Burgerschap nodigen we leerlingen uit kritisch mee te denken over maatschappelijke vraagstukken en leren leerlingen groepsgewijs beslissingen te nemen over oplossingen voor deze vraagstukken. 

In het nieuwe praktijkboek ‘Bèta en technologie in burgerschapsonderwijs‘ wordt de aanpak van Bèta Burgerschap stapsgewijs toegelicht. Het praktijkboek biedt inzichten en concrete leeractiviteiten die basis- en middelbare scholen handvatten geven om zelf aan de slag te gaan met Bèta Burgerschap. Het praktijkboek komt voort uit het TechYourFuture project ‘Samen werken aan Bèta Burgerschap’ waarin de aanpak van Bèta Burgerschap is ontwikkeld. We zijn met recht trots dit boek te mogen aankondigen.

Vraag nu aan!

  Het praktijkboek is digitaal gratis beschikbaar.

Liever een papieren versie? Deze is te verkrijgen tegen kostprijs (€8,50 incl. BTW, excl. verzendkosten). 

Beide versies zijn aan te vragen via dit aanvraagformulier. 

 

Voor meer informatie zie Tech Your Future.

 

 

Wil je verder met Bèta Burgerschap? Deel dan je kennis in een Professionele Leergemeenschap (PLG)
van het Kennisnetwerk Lerende Leraren! Klik op de uitnodiging hieronder!

Uitnodiging PLG Bèta Burgerschap