Webinar W&T voor schoolleiders

Dit schooljaar biedt Jet-Net & Technet in samenwerking met TechYourFuture een serie webinars aan, gericht op de praktijk van schoolleiding en W&T-coördinatoren in het primair onderwijs. De serie bestaat uit drie afleveringen van een uur, te volgen vanaf iedere computer met internet en geluid.
Schoolleiders, adjunct-directeuren, teamleiders en W&T-coördinatoren die zich bezighouden met organisatie, visie en beleid van wetenschap- en techniekonderwijs op hun school krijgen kennis en inspiratie aangereikt en hebben ruime gelegenheid om onderling ideeën en ervaringen uit te wisselen.

 

Inhoud van de serie

De webinarserie ‘Organisatie van W&T-onderwijs’ zoomt in op de organisatorische kant van starten met en verankeren van W&T in het primair onderwijs. In iedere aflevering deelt een inhoudelijk expert de laatste inzichten uit onderzoek en belicht een ervaringsdeskundige schoolleider of W&T-coördinator de praktijk. Deelnemers kunnen via de chat hun vragen, opmerkingen en ervaringen delen met sprekers en elkaar. Deel 1 en 2 hebben al plaatsgevonden; voor webinar 3 kun je je nog opgeven:

 

Webinar 3: W&T verankeren – dinsdag 17 maart 2020, 9.00-10.00 uur
In het laatste webinar in deze reeks staat de vraag centraal: ‘Hoe geef ik W&T een vaste plek in ons onderwijs?’ Welke kennis, houding en vaardigheden vraagt dat van leerkrachten? En welke van leerlingen? Waar halen jullie tijd, middelen en materialen vandaan?

Dr. Tim Post, onderwijspsycholoog en zelfstandig onderwijsadviseur en -ontwikkelaar voor het primair  en als onderzoeker verbonden aan TechYourFuture, is gastspreker tijdens dit webinar. Hij zoomt in de verankering van W&T in het onderwijs: welke mogelijkheden heb je daarvoor? En welke voorwaarden gelden voor een succesvolle verankering?

Als ervaringsdeskundige deelt Melanie Koster (directeur van o.b.s. Willem Wilmink in Enschede) haar ervaringen met het verankeren van W&T in het onderwijs.

 

Meld je aan voor webinar 3

 

Voor meer informatie klik hier.