Velon presenteert De Staat van de Lerarenopleider

In het kader van het 45-jarig jubileum publiceert Velon De Staat van de Lerarenopleider. Een online uitgave over de lerarenopleider en de beroepsgroep anno 2020.

Velon presenteert De Staat van de Lerarenopleider

Met De Staat van de Lerarenopleider wil Velon het beroep van lerarenopleider in de schijnwerpers zetten.

Het is een online uitgave over de lerarenopleider en de beroepsgroep anno 2020. De uitgave volgt op eerdere publicaties zoals ‘De Staat van het Onderwijs’ en ‘De Staat van de Leraar’. Vragen die onder andere besproken worden zijn: wie zijn lerarenopleiders? Hoe ontwikkelen ze zich en welke ontwikkelingen in de nabije toekomst zijn relevant?
De publicatie bevat zes inhoudelijke bijdragen, die worden geïllustreerd met portretten van enkele lerarenopleiders en feiten en cijfers over onze beroepsgroep. De uitgave is tot stand gekomen onder redactie van Helma Oolbekkink – Marchand, Quinta Kools, Harry Stokhof en Maaike Vervoort.
Tijdens een online bijeenkomst kreeg Minister Van Engelshoven De Staat van de Lerarenopleider aangeboden.

De Minister was vol lof over De Staat: “Veel dank voor jullie werk. Ik vind het ontzettend mooi dat het er ligt. Ik ga jullie Staat met heel veel belangstelling lezen”.

 

Webinars

De komende tijd worden ook een aantal webinars georganiseerd rondom dit thema. Meer informatie hierover is te vinden op de website van Velon.

Kijk voor meer informatie op www.velon.nl.