Online Overbruggen: Verbinden van vernieuwingsonderwijs en onderzoek

Online Overbruggen: Verbinden van vernieuwingsonderwijs en onderzoek
Elke vrijdagmiddag een Meet & Greet – van 13 november 2020 tot en met 2 april 2021

 

Op vrijdag 13 november vindt de kick-off plaats van de conferentie Overbruggen.

De conferentie start met een live-stream door de bekende corporatie antropoloog en spreker Jitske Kramer. Jistke is een van de beste sprekers van Nederland. Verbindend, heeft humor, is onbevangen en energiek. Ze prikkelt je om stevig na te denken en je stem te laten horen. Met flair en met lef zoekt ze de diepgang op. Op zoek naar verrassende nieuw inzichten en praktische toepasbaarheid. Verbindend en daadkrachtig.”

 

In haar lezing Op reis – Anders kijken neemt Jitske je mee op reis naar andere culturen. Via haar bijzondere reiservaringen word je geconfronteerd met jouw ‘normaal’. Je leert kijken als antropoloog, waardoor je de ander en jezelf beter kunt ontmoeten en kan overbruggen. 

 

De lezing van Jitske is de aftrap is voor een wekelijkse online Meet & Greets. Tijdens de Meet & Greets kom je in verbinding met het onderzoek dat er binnen het vernieuwingsonderwijs wordt gedaan en kom je erachter wat scholen eraan hebben gehad. Je leert de praktijken van van jenaplanscholen, daltonscholen, montessorischolen, freinetscholen, vrijescholen en ontwikkelingsgerichte scholen beter kennen en je neemt kennis van de bevindingen uit het onderwijsonderzoek als inspiratie voor je eigen onderwijs. Een aanrader!

 

Meld je gratis op de website van Saxion events 

 

De conferentie wordt georganiseerd door het lectoraat Vernieuwingsonderwijshet lectoraat Waarde(n) van Vrijeschoolonderwijs en Academie voor Ontwikkelingsgericht Onderwijs