LOF aanvraag 2020-2021

Heb jij een idee voor een innovatie om het onderwijs te verbeteren? Wil jij werken aan je eigen ontwikkeling en krachtig leraarschap? Leraren uit mbo, vo, po en so kunnen in 2020 weer een LOF-aanvraag doen om in aanmerking te komen voor subsidie, begeleiding en een netwerk van andere LOF-leraren. LOF geeft je de kans om zelf het onderwijs te maken.

 

Hoe werkt het indienen van een aanvraag?

Medio mei start de aanvraagperiode. De aanvragen verlopen via de Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (DUS-I), de uitvoeringsorganisatie voor subsidies van onder andere het ministerie van OCW.  In het po en vo wordt per school (op basis van het ‘brinnummer’) slechts één aanvraag gehonoreerd. Dit is omdat we leraren van zoveel mogelijk verschillende scholen de kans willen bieden om een project gehonoreerd te krijgen.

Nadat je aanvraag door een jury (bestaande uit leraren) is beoordeeld en goedgekeurd en DUS-I budget toewijst krijg je als deelnemer een jaar lang ondersteuning in de vorm van:

  • Een financiële bijdrage van minimaal € 4000, – en maximaal € 30.000, – zodat jij bijvoorbeeld vervanging kunt regelen om onder schooltijd aan je initiatief te werken.
  • Drie verplichte LOF-labs: bijeenkomsten waar alle LOF-deelnemers samenkomen om van elkaar te leren.
  • Coaching in kleine groepjes door een ervaren coach.
  • Een podium om jouw initiatief met een groter publiek te delen.
  • Een netwerk van gelijkgestemde collega’s.

Voor meer informatie klik hier.