Gebruik van Teams voor PLG’S, projectgroepen en expertgroepen

Binnen Kennisnetwerk Lerende Leraren merken we dat in deze bijzondere tijden steeds meer behoefte ontstaat om elkaar online te ‘ontmoeten’.
Het was de bedoeling om in de toekomst gebruik te gaan maken van Teams i.p.v. de BuddyDrive omgeving op de website. Door het COVID-19 virus en het vele thuiswerken van iedereen hebben we besloten de overstap naar Teams te versnellen.

In de aankomende week zal er voor alle PLG’s, projectgroepen en expertgroepen een eigen Teams omgeving aangemaakt worden. Neem je deel aan een groep? Dan ontvang je hiervan via de mail een uitnodiging. Zie hieronder. Klik op ‘Microsoft Teams openen’.

 

 

Je krijgt dan onderstaande in beeld:

 

Je kunt kiezen voor: ‘De Windows app downloaden’ of ‘De web-app gebruiken’ Teams zal dan openen in een nieuw tabblad in je internet browser.

Binnen de Teams omgeving is het mogelijk om met elkaar in contact te blijven via chat of videobellen. Ook is het mogelijk om bestanden op te slaan en te delen.

Het integreren van Teams in de website Lerende Leraren is in ontwikkeling, zodat deze de BuddyDrive op een later moment kan vervangen.

Op deze manier hopen wij dat alle PLG’s, projectgroepen en expertgroepen met elkaar in contact kunnen blijven en afspraken online doorgang kunnen vinden.

Heel veel succes en voor vragen mogen jullie contact opnemen met het Programmateam via info@lerendeleraren.nl

 

Voor meer uitleg over de werking van Teams klik hier.