De Kennisrotonde van het NRO

Ken je het NRO en de Kennisrotonde?

De Kennisrotonde is een uniek loket voor de snelle beantwoording van vragen uit het onderwijs met kennis uit onderzoek, en is onderdeel van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO).

Het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) werkt aan de verbetering en vernieuwing van het onderwijs. Dat doen ze door onderwijsonderzoek te coördineren en te financieren, en door de verbinding tussen praktijk en onderzoek en tussen beleid en onderzoek te verbeteren.
Leraren kunnen informatie vinden via de vernieuwde websites van het NRO en de Kennisrotonde. Die websites zijn dus een belangrijke bron voor lerarenopleiders die betrokken zijn bij het opleiden en professionaliseren van leerkrachten.

 

Op de vernieuwde websites kun je snel en gemakkelijk de informatie vinden die je zoekt. Wat is er nieuw?

-Een eigen website voor de Kennisrotonde: kennisrotonde.nl. Hier vind je antwoorden op vragen uit de onderwijspraktijk van het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, (voortgezet) speciaal onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs of een lerarenopleiding.

-Vernieuwde zoekfuncties en filteren op labels. Zo kun je op beide websites snel zoeken per onderwijssector of op thema.

-Vernieuwde presentatie van calls for proposals om te zien welke financieringsmogelijkheden er zijn voor onderwijsonderzoek.

-De websites van NRO en Kennisrotonde zijn nu ook mobiel te gebruiken.