Vragen stellen volgens de Taxonomie van Bloom

Door middel van de juiste vragen kun je leerlingen tijdens het onderzoekend of ontwerpend leren extra uitdagen. De vragen die je hier tegenkomt zijn gebaseerd op de taxonomie van Bloom.
Met deze vragen kun je als leerkracht specifiek op een bepaald doel aansturen. Wil je leerlingen uitdagen om kennis toe te passen, kies dan vragen uit de categorie “Toepassen”. Vind je dat leerlingen wat kritischer naar hun eigen werk mogen kijken, dan komen vragen uit de categorie “Evalueren” van pas. Een veel gemaakte aanname is dat hogere orde denkvaardigheden (zoals analyseren, evalueren en creëren) minder ontwikkeld zijn bij cognitief minder sterke leerlingen. Dit is echter lang niet altijd waar.
Probeer het gewoon eens uit!

Lader Bezig met laden…
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab

Download [678.46 KB]